loader

Masko Mobilyacılar Sitesi 15-B Blok No: 23-25 Başakşehir / İstanbul / TÜRKİYE

Mobilyada El Oyması Ahşap Sanatı

Mobilyada El Oyması Ahşap Sanatı | Celal Duman Mobilya - MASKO

El oyması ahşap mobilya modelleri, klasik dekorasyonun ve luxury ev dekorasyonunun en önemli simgesi haline gelmiştir.

El oyması mobilyalar, luxury mobilya tarzının ve klasik mobilya tarzının en önemli simgelerinden bir tanesidir. Geçmişten günümüze kadar bir iş değil, sanat olarak gelen ahşap oyma; teknolojik gelişmeler ile birleşerek çok farklı ve daha estetik bir hale gelmiştir diyebiliriz. Günümüzde bu işle uğraşan mobilya ustaları ve ahşap ustaları bulunmakla birlikte, bu iş ve sanat dalı fabrikalarda da yapılabilmektedir.

Sunta, MDF ve diğer levha malzemelerine işlenerek yapılabilen el oyma ahşap modelleri evlerde farklı bir hava katmakta ve dekorasyonu da olumlu yönde etkilemektedir. 

Genellikle el oyması, koltuk takımlarında, yemek odası takımlarında ve sehpa gibi genel ev aksesuarlarında sıklıkla karşımıza çıkıyor. Özellikle el oyması ahşap koltuk takımları, kaliteli ahşap bir malzemeden yapıldığından çok güzel bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır. 

Tüm bunlarla birlikte, ahşap oymacılığında önemli olan diğer bir kriter ise işlemi gerçekleştiren ustanın el becerisidir. Mesleki birikimini, el becerisini ve hayal gücünü yansıratak oluşturduğu ahşap mobilya modellerinde, ustalık ön plana çıkmaktadır.

Az öncede belirtmiş olduğumuz gibi klasik mobilya tarzında ve luxury mobilyada oldukça fazla rastlanan oyma ahşap detayları, son zamanlarda metal ve mermer desenleri ile birleşerek de daha modern bir görünüm sağlanmasına ve dünyamız trendlerine ayak uydurmasına olanak sağlamaktadır.

Uzun yıllardır mobilyacılık alanında luxury tarzda mobilya üretimi yapan ve özel projeler gerçekleştiren Celal Duman Luxury Furniture, alanında deneyimli ustaları ile gerçekleştirmiş olduğu tasarımları, üretmekte ve mobilyacılıkta “luxury ahşap mobilya” modellerini geliştiren firma olmuştur.