loader

Masko Mobilyacılar Sitesi 15-B Blok No: 23-25 Başakşehir / İstanbul / TÜRKİYE

Luxury Salon Dekorasyonundaki Önemli Noktalar

Luxury Salon Dekorasyonundaki Önemli Noktalar | Celal Duman Mobilya - MASKO

Luxury dekorasyon sıklıkla duyulan bir tarz olmaya başladı. Mermer, metal ve ahşabın olduğu dekorasyon türü hakkında bilinmesi gerekenler neler?

Son dönemlerde en çok tercih edilen mobilya dekorasyon türlerinin başında gelmeye başladı. Mermerin, ahşabın ve genellikle metalin hakim olduğu bu dekorasyon türünde dikkat çekici olmak ve başlıca ögelerden bir tanesi. Evin oldukça büyük bir bölümünü kaplayan mobilyalar, dikkat çekici ve gösterişli olmalı. Ve tabi aynı zamanda da ergonomik.

Gösterişli olduğu kadar kullanışlı olmasına ve şık olmasına özen gösterilen luxury mobilyalar, tamamlayıcı ev dekorasyon ürünleri ile farklı ve aynı zamanda da şık bir alan yaratılmasına olanak sağlıyor diyebiliriz. Kişilik yansıtan ve “diğerlerinden farklı” olan luxury mobilya modelleri ve luxury ev dekorasyon ürünleri özellikle solanlara ve oturma odalarına çok uygun bir hale getirilerek dekorasyona katılabiliyor.

En çok kullanmış olduğumuz, içinde rahat hissetmemiz gereken ve bunlarla birlikte gözümüze hitap etmesi gereken salon ve oturma oturmalarımızın luxury dekorasyonlarında nelere dikkat etmeliyiz? Bu dekorasyon türünü nasıl değerlendirmeliyiz? Blog yazımızda birlikte inceleyelim.

Salonlarınız ışıl ışıl olmalı…

Luxury dekorasyonun genel özelliklerinden bir tanesi de ışıltı ve farklı olmayı sevmesidir. Her kesime hitap etmeyen bu mobilya dekorasyon türü, konsept dekorasyon arasında yer alıyor. Özel bir zevk anlayışına sahip olan ve genellikle lükse seven kişilerin daha çok tercih etmiş olduğu bu mobilya dekorasyon türü, göz doldurucu ve aynı zamanda da göz doyurucu olmalı.

Ana hatları ile mermer ve metalin kullanıldığı luxury dekorasyona ısıtmak ve yumuşatmak adına son zamanlarda ahşap da dahil oldu. Bütünlüğün korunduğu bu çizgide yemek odası setleri ve yine şık bir aydınlatma ile olay tamamlanmış oluyor.

Koltuk takımlarında; antrasit, bordo, lacivert, gri ve füme gibi daha çok ağır bastığı luxury dekorasyonda, sert görüntüyü yumuşatmak adına mermer yemek masası kullanılabilir veya metal sehpalar tercih edilebilir.

Bütünlüğü sağlamak çok önemli…

Luxury koltuk takımı, luxury yemek takımı ve luxury aksesuarlar derken, şık olabilecek dekorasyonunuzu sıkıcı ve çok kasvetli bir yer haline de getirmeniz mümkün. Bu nedenle de dekorasyonu yapmadan önce ne istediğinize iyi karar vermeniz gerekiyor. Örneğin, antrasit koltuk takımı ve metal ayaklı bir sehpa tercih ediyorsanız, bütünlüğü bozmamak ve salonunuzu çok da sıkıcı bir hale getirmemek adına ahşap tv ünitesi tercih edebilirsiniz.