loader

Masko Mobilyacılar Sitesi 15-B Blok No: 23-25 Başakşehir / İstanbul / TÜRKİYE

Evinizin Havasını Değiştirmek İster Misiniz?

Evinizin Havasını Değiştirmek İster Misiniz? | Celal Duman Mobilya - MASKO

Evinizin havasını değiştirecek tüyolar için blog yazımızı okuyun.

Çoğu insan yeni bir ev aldığında ya da hali hazırda oturdukları evi yenilemek istediklerinde artık çok daha sıcak ve dikkat çekici bir görünüm elde etmek ister. Bu gibi durumlarda bir iç mimarla veya dekorasyon firmasıyla çalışmaya girişmeden önce sahip olunan bütçeyi de çok sarsmadan, basit tüyolarla evde ne gibi değişiklik yapılabileceğinin araştırılması çok daha yerinde olacaktır.

Bilindiği üzere dekorasyon denilen şey uçsuz bucaksız bir okyanus gibidir, değişiklik yapılmak istendikçe yapılabileceklerin sınırı yoktur. Burada önemli olan dekorasyona ne kadar bütçe ayrılabileceğidir. Bütçe kararlaştırıldıktan sonra birkaç basit tüyoyla bir anda bambaşka havada bir eve sahip olunabilir.

Çiçek

Evin havasını en çok değiştiren, evi yuvaya dönüştüren, “Burada bir hayat var!” dedirten muhakkak ki en önemli unsur çiçeklerdir. Balkonlarda, mutfaklarda, salonlarda evin konseptine uygun olarak rengârenk veya daha yaprak çiçeği olarak görülen salon çiçekleriyle eve bambaşka bir hava katılabilir. Çiçekler şık vazolarla da desteklendiği takdirde içeride oluşan enerjiye doyum olmayacaktır. Ama çiçekler yatak odasında kullanılmaktan kaçınılmalıdır.

Koltuk Örtüleri

Son zamanlarda oldukça moda olan ve kullanılan desene bağlı olarak eve çok modern veya bohem bir hava katan koltuk örtüleri ya da diğer bir tabirle koltuk şalları dekorasyonun vazgeçilmezleri arasına çoktan girmiş bulunuyor. Birçok firmada çeşit çeşit bulunabilen koltuk şalları, koltuklara sıkı bir şekilde serilip sıkıştırılmaktan ziyade alelade bir biçimde bırakılmış gibi bir görüntü verildiği takdirde eve bambaşka bir hava katarak dikkatleri kendine çekecektir.

Çerçeveler ve Tepsiler

Her dönemde severek kullanılan çerçeveler artık çok daha modern ve şık tasarımlara sahip olmaya başladı. Gold, metal, pirinç detaylı çerçeveler evin konsepti spor da olsa avangart da olsa her zaman dikkat çekici ve uyum sağlayan ögelerden olmaya devam ediyor. Bir de bunların yanına orta sehpaların bir köşesine iliştirilen ve içine çeşit çeşit aksesuar veya mum konulabilen cam tepsiler olduğunda salonun havası bir anda çok daha dikkat çekici bir havaya bürünecektir.

Halı ve Perde

Eğer evde çok uğraş verilmeden, detaylarla uğraşmadan evin havası değiştirilmek isteniyorsa halı ve perdeleri yenilemek doğru tercih olacaktır. Halı ve perdeler olmadan evin olmamış hissi tüm benliğe yayılırken, onlar yerlerine yerleştikten sonra bu his hemen kaybolacaktır. Son dönemlerde her bütçeye uygun çok fazla modern çizgili halı ve perde modelleri olduğu için ayrılan bütçeyi çok zorlamadan farklı halı ve perde tercihlerinde bulunulabilir.